Loading website

 

Opleiding - Destination Coaching

Certificering

Huisarts Henk de Vos organiseert in Nederland opleidingen in Destination Coaching in samenwerking met Robert McDonald, in Zuid-Beijerland. Robert McDonald heeft in de loop van vele jaren les gegeven aan duizenden therapeuten, NLP’ers en andere belangstellenden over de hele wereld. Sinds 1998 hebben al velen de opleiding tot gecertificeerd (Master) Destination Coach in Nederland gevolgd.

De opleiding tot Destination Coach bevat de volgende onderdelen:

 • Healing the wounded heart (tien dagen);

Deze opleiding vormt het fundament van Destination Coaching. De deelnemers leren op uiterst precieze manier NLP processen, modellen en principes, waarmee het grootste deel van de emotionele problemen waarmee cliënten komen kan worden opgelost: shock, trauma, depressie, rouw, angst, innerlijk conflict, woede, fobieën, negatieve innerlijke stemmen, jaloezie, vrees, schadelijke overtuigingen, emotionele verstrengeling, verslavingen en problemen met zelfvertrouwen en eigenwaarde. Het programma geeft antwoord op de vraag: als emotioneel lijden ongewenst en onnodig is, welke methodes hebben we dan tot onze beschikking om dit met compassie, op een snelle manier, blijvend te verlichten? De Destination Methode voegt de compassie toe aan alle effectieve gereedschappen waardoor een bijzonder geheel ontstaat. Het maakt het voor de coach mogelijk op het diepste niveau te werken.

Het programma is bestemd voor hulpverleners, artsen, therapeuten, coaches, maatschappelijk werkers en iedereen die wil bijdragen aan het oplossen van onnodig lijden. In de periode tussen deel 1 en deel 2 wordt van de deelnemers verwacht dat ze actief aan het werk te gaan met het geleerde, om in deel 2 terug te koppelen en leren van wat er niet goed ging. Het programma wisselt kennisoverdracht, demonstratie en zelf veel oefenen met elkaar af. De opleiding wordt geheel in het Nederlands vertaald.

 • Testing: demonstreren van ten minste vijf van de geleerde acht processen; reproduceren van de 30 overtuigingen van de Destination Methode en persoonlijke evaluatie van de trainer;
 • Dynamic listening (vijf dagen)

Leer de geheimen van echt luisteren die je leven voor altijd zullen veranderen en die je het vermogen geven zowel kinderen als volwassenen te helpen. Robert McDonald leert je op een warme en humorvolle manier om ook je creativiteit te laten ontwaken met behulp van helende verhalen en metaforen. In deze module ontdek je hoe zeker te weten dat je hebt geluisterd op het diepst mogelijke niveau en ontvang je een verscheidenheid aan vaardigheden die onmisbaar zijn bij persoonlijke en zakelijke coaching.

 • De cursus Assertion, Empathy and Forgiveness: 3 dagen de belangrijkste communicatievaardigheden leren: ja zeggen tegen wat goed is, nee zeggen tegen datgene wat niet goed is en loslaten. Je leert sterk te zijn, thuis te komen in je lijf, empathisch te zijn. Dan jezelf in de schoenen van een ander te verplaatsen, en tenslotte te accepteren en zelfs te vergeven.
 • Eén aanvullende cursus, bijvoorbeeld:
 • Dream dynamics
 • The spirit of personal wealth
 • Freedom from addiction
 • Modeling genius of Gateway to Genius
 • Healing core issues

Om gecertificeerd te worden tot Master Destination Coach moet aan de volgende eisen worden voldaan:

 • Men moet gecertificeerd zijn als Destination Coach;
 • Een tweede keer Healing The Wounded Heart;
 • Dynamic submodalities (10 dagen): je leert hoe de basis van ons denken gevormd wordt door submodaliteiten en hoe deze onze emoties creëren. En een veelheid aan mogelijkheden om middels submodaliteiten ongewenste emoties te veranderen.
 • Testing: persoonlijke evaluatie van de trainer.

Van de (Master) Destination Coach wordt gevraagd gemiddeld tenminste 1 nascholingsdag per jaar te volgen ten behoeve van de geldigheid van het certificaat. Dit kunnen cursus- of workshopdagen met Robert McDonald zijn, of themadagen die Henk de Vos organiseert.

Ervaringen

‘Robert McDonald is een geweldige leraar. Hij verbindt als geen ander op briljante wijze de werking van het denken met diepe inzichten op psychologisch en spiritueel gebied. Zijn trainingen zijn uiterst leerzaam, inspirerend en helend. Elke keer is het een voorrecht om er aan deel te nemen.’ (Sandrina Niemantsverdriet, Master Destination Coach; Praktijk De Dialoog, Zuid-Beijerland).

‘In 2008 loste ik in tien minuten tijd met hulp van Robert McDonald een diep gevoel van verdriet op waar ik sinds de dementie en het overlijden van mijn moeder al acht jaar last van had. Ik raakte gefascineerd door zijn precieze en liefdevolle manier van werken. Het belangrijkste resultaat van de trainingen is dat ik me vrij voel en emotioneel stabiel. Ik heb innerlijke rust en mijn kracht hervonden. Dit en het gebruiken van de methode zelf helpt me enorm in mijn professionaliteit als coach.’ (Petra Scherpenhuizen, NLP-trainer, hypnotherapeut en Master Destination Coach; Thermiek coaching en counseling, Rotterdam).

‘Volgens mij behoort Robert McDonald tot de top 10 van coaches in de wereld. Hij is een expert in snelle doorbraken. Ik ben er trots op dat ik hem mijn coach mag noemen.’ (Steve Core; Core Business, personal en teamcoaching, Wijchen).

‘Sinds 2002 werk ik met de Destination Methode van Robert McDonald. Deze methode omvat én overstijgt NLP door Roberts diepgaande kennis van psychologie, NLP, het onbewuste, filosofie, wijsheidstradities en spiritualiteit. De resultaten van de kortdurende coaching zijn telkens prachtig, effectief, transformerend en brengen werkelijke heling, zodat mensen vrij worden om te Zijn. Roberts workshops over relaties en liefde brachten mij niet alleen praktische handvatten voor dagelijkse situaties, maar vooral de weg naar de bron van liefde in mijzelf om van daaruit te leven met mijn partner.’ (Paula Keepers, managementtrainer en Master Destination Coach; Paula Keepers Coaching & Training, Maastricht).  

‘In 2006 zou ik naar Costa Rica gaan om mijn dochter op te zoeken. Ik had last van vliegangst en zag er daarom vreselijk tegenop. Robert heeft met mij gewerkt en sindsdien kan ik op reis zonder zo gespannen en angstig te zijn. Ik voel me niet meer beperkt door (vlieg)angst en dat heeft mij veel vrijheid gegeven.’ (Margreet de Groof, Master Destination Coach; Praktijk de Kolibrie, Groningen).

‘Robert McDonald heeft mij de gereedschappen en inzichten gegeven om diepe veranderingen teweeg te brengen. Vol liefde en respect een proces begeleiden en mensen laten verwonderen over de vele mogelijkheden. Hen bieden wat nodig is om hun probleem op te lossen, soms na jaren zoeken en bezoeken van therapeuten.’ (Ageeth Kampen, Master Destination Coach).

‘Ik heb van jullie zoveel geleerd. Het voelt steeds weer als thuiskomen: een wereld met een diep geloof in goedheid, liefde en waarheid. Ik denk nog vaak terug aan mijn kennismaking met de Destination Methode en met Robert McDonald. Deze man heeft een missie! Het helen van de wereld… Mijn ziel kon helen en groeien, waardoor ik nu ook mijn steentje kan bijdragen aan het helen van de wereld.’ (Hanneke Vaessen, Master Destination Coach).

 


https://destinationcoaching.nl/wp-content/uploads/2020/02/Telos-Logo.jpg

Adres:

Destination Coaching Nederland

Torenlaan 47

3284 KZ  Zuid-Beijerland

06 – 55 13 40 34