Loading website

 

Destination Methode - Destination Coaching

‘Het eenvoudige ingewikkeld maken is alledaags; het ingewikkelde eenvoudig maken, ontzettend eenvoudig, dat is creativiteit.’ Charles Mingus

Destination Methode

Wat is de Destination Methode?

De Destination Methode is het antwoord van de internationaal bekende psycholoog en Master NLP-trainer Robert McDonald op onnodig menselijk lijden. Het is een bijzonder krachtige en effectieve vorm van kortdurende therapie om negatieve emoties, beperkende overtuigingen, angsten, trauma’s, enzovoorts op te lossen. De snelheid waarmee blijvende veranderingen worden bereikt is uniek. Centraal staat de vraag wat de cliënt wil bereiken en wat hem tegenhoudt daar nu al te zijn. De aard van de belemmering bepaalt de werkwijze van de Destination Coach om de cliënt vervolgens te helpen zijn doel te bereiken. De cliënt wordt niet gevraagd pijnlijke ervaringen opnieuw op te roepen en beleven. Dit is een belangrijk verschil met andere behandelmethoden. 

Destination Coaching heeft een aantal NLP-methoden verder ontwikkeld en verfijnd. Eén van de uitgangspunten van NLP is dat al onze ervaringen leiden tot innerlijke weergaven, dit is hoe wij in gedachten informatie verwerken en opslaan. De manier waarop we de dingen weergeven bepaalt onze emoties. Wanneer iemand in gedachten steeds een beeld van een nare situatie ziet, bijvoorbeeld een auto-ongeluk, is de kans groot dat hij hierbij onprettige emoties ervaart, zoals angst. Hoe deze ervaringen worden weergegeven is grotendeels onbewust. Het voornaamste waarvan we ons meestal bewust zijn is de emotie zelf: boos, bang, bedroefd of blij. Door de juiste vragen te stellen achterhaalt de coach hoe de cliënt de emoties creëert.

Mensen worden gestimuleerd om op hun bestemming aan te komen wanneer ze leren hoe ze hun denken letterlijk kunnen veranderen in een vriendelijk en veilig klimaat. Een Destination Coach leert elke cliënt op een prettige manier de vaardigheden om beperkende handelingen, gedachten en overtuigingen op te merken en te veranderen, en zo blokkades te verwijderen op weg naar persoonlijke groei. De coach verbindt daarbij het ‘hart’ van compassie, zingeving en acceptatie met ‘het zwaard’ van mentale kennis, vaardigheden en krachtige technieken.

‘Er bestaat geen grotere perfectie dan liefde, die alle fouten en onvolkomenheden omarmt.’

Robert McDonald

Waarvoor werkt de Destination Methode?

De Destination Coach kan met veel soorten emotionele problemen werken, zoals angst, fobie, post traumatische stress stoornis (PTSS), zelfkritiek, innerlijk conflict, emotionele afhankelijkheid, rouw, verstrengeling met personen, beperkende overtuigingen die het bereiken van een doel in de weg staan, onvermogen om te vergeven en relatieproblemen. Het is ook mogelijk met verschillende fysieke problemen te werken, zoals bijvoorbeeld allergie, verslavingen en oorsuizen.  ‘En de dag brak aan waarop de behoefte om gesloten te blijven pijnlijker werd dan het risico om open te zijn.’  C.G. Jung

https://destinationcoaching.nl/wp-content/uploads/2020/02/Telos-Logo.jpg

Adres:

Destination Coaching Nederland

Torenlaan 47

3284 KZ  Zuid-Beijerland

06 – 55 13 40 34