Artikelen

Gewonde Harten helen
In dit artikel wordt een beschrijving gegeven van de cursus Healing The Wounded Heart (nieuwe naam: Core Tools for Coaches), de achtergronden worden belicht en de manier van werken.

Van Freud naar NLPt
Geeft een overzicht van de vele stromingen in de psychotherapie en de plaats van de neuro-linguistische psychotherapie (NLPt) in dit enorm uitgestrekte gebied.

Sjamanisme en NLP
In de NLP wereld is er de laatste tijd een tendens alles te willen annexeren. Dit zonder het principe van Bandler en Grinder vast te houden en te beginnen met modelleren. Dit artikel geeft een visie over de verbanden en tegenstellingen tussen NLP en het sjamanisme.

Waarneemposities
EČn van de krachtige modellen in NLP is dat van de waarneemposities: 1e positie (in je eigen lijf), 2e positie (je voorstellend dat je die ander even wordt) en 3e positie (de waarnemer). De posities worden besproken en van elke positie wat de waarde ervan is. Ook wat er zoal een probleem kan zijn op dat gebied. Waarneemposities kun je zien als een opstap: evolutie van bewustzijn.

Zien - of geloven?
In dit artikel wordt afgerekend met de leesbril. Wat is er nodig om je volmaakte ogen weer goed te gebruiken. Inclusief de benodigde oefeningen!

Genie
Naar aanleiding van de seminar Modeling Genius wordt besproken wat er voor nodig is om persoonlijke genie te creëren

NLP als panacee?
Een persoonlijk verhaal.

Whispering in the Wind - boekbespreking
Het laatste boek van John Grinder, een van de twee grondleggers van NLP, prikkelde tot deze reactie. Grinder wil terug naar zijn basis, de linguistiek, en wil NLP meer op een onderbewust niveau laten werken. De reactie gaat in tegen de neiging NLP maar weer als alleen maar wat technieken af te schilderen.